Därför gör stress oss trötta och överviktiga

KSM66 hjälper kroppen att vila och att återskapa balansen.

Visa fler artiklar

Kortisol skapar obalans

När vi utsätts för upprepad eller långvarig stress ökar produktionen av kortisol – ett stresshormon som bl.a. bryter ner muskelceller för att frigöra energi (glukos) – blodsockerhalten och insulinnivån ökar. Om stressen fortsätter, sjunker energiomsättningen i cellerna vilket innebär att ämnesomsättningen och därmed kalori-förbrukningen sjunker. Ofta känner vi oss också trötta och tappar ork . Den energi som inte förbrukas lagras som fett – oftast kring midjan. 

Energiproduktionen minskar

Det kan verka ologiskt, men för våra förfäder handlade det om att bygga energireserver —att överleva tills det som orsakat stressen (svält, kyla, torka) hade passerat. Men för oss fungerar det inte så — efterhand som energiproduktionen minskar, blir det allt svårare att försvara sig mot det som orsakar stressen. Det är därför som tröttheten och oron ökar. För att spara energi sjunker också produktionen av testosteron, progesteron och östrogen —våra fettförbrännande och uppbyggande könshormon. Men även produktionen av sköldkörtelhormon påverkas vid stress – vilket kan leda till olika former av obalans. 

KSM66 vänder den utvecklingen. Motståndskraften mot stress ökar och kroppen kan börja fungera normalt igen. 22 dubbelblinda studier visar att det är så.

KSM66 säljs både i butik och fraktfritt på nätet.

visa återförsäljare