Ashwagandha - Prinsen av Ayurveda

Inom den Ayurvediska läkekonsten säger läkarna "om ingenting annat fungerar – prova Ashwagandha".

Visa fler artiklar

Om inget annat fungerar – prova Ashwagandha.

Ashwagandha, basen till KSM66, är en av de viktigaste örterna inom Ayurvedisk medicin, med en dokumenterad användning under mer än 4 000 år. Inom den Ayurvediska medicinen kallas Ashwagandha ”Prinsen av Ayurveda” – och är en av få Ayurvediska örter som kan ges till alla konstitutioner och som fungerar som en ”Rasayan” – vilket innebär att den är allmänt stärkande, balanserande och föryngrande. 

Idag vet vi, tack vare omfattande klinisk dokumentation, att effekten är ett resultat av att Ashwagandha har en specifik effekt på stress och därmed på stresshormonet kortisol.

På bilden ser ni en Ashwagandha planta


Traditionella Ayurvediska användningsområden för Ashwagandha är: trötthet, fysisk och mental svaghet, oro, hormonell obalans, dåligt minne, bristande sexuell lust och fertilitet samt övervikt
. Indikationsområden som vi idag vet förvärras av stress och förhöjd kortisolnivå. 

Namnet Ashwagandha betyder i Sanskrit, luktar som en häst, vilket härstammar dels från att det vid skörden finns en svag lukt av häst. Men framförallt skall det tolkas som att – Ashwagandha gör dig stark som en häst – både mentalt och fysiskt.

Det latinska namnet för Ashwagandha är Withania somnifera vilket betyder örten som ger lugn och sömn.

De av EFSA registrerade hälsopåståendena är: KSM66, fullspektrumextrakt av Ashwagandha (Withania somnifera) bidrar till ökad stresstålighet, fysisk och mental kapacitet, känslomässig balans, lättare insomning, avslappning, återhämtning och ork. Dessutom stödjer Ashwagandha mannens sexuella funktion och kvinnans reproduktiva organ samt bidrar till energi, uthållighet och ökad muskelmassa vid träning.

KSM66 säljs både i butik och fraktfritt på nätet.

visa återförsäljare