Ashwagandha

Vid stress, trötthet och oro

KSM66 säljs både i butik och fraktfritt på nätet.

Ashwagandha - Prinsen av ayurveda

Ashwagandha - Prinsen av ayurveda

Ashwagandha, basen till KSM66, är en av de viktigaste örterna inom Ayurvedisk medicin, med en dokumenterad användning under mer än 4 000 år. Inom den Ayurvediska medicinen kallas Ashwagandha ”Prinsen av Ayurveda” – och är en av få Ayurvediska örter som kan ges till alla konstitutioner och som fungerar som en ”Rasayan” – vilket innebär att den är allmänt stärkande, balanserande och föryngrande.

Idag vet vi, tack vare omfattande klinisk dokumentation, att effekten är ett resultat av att Ashwagandha har en specifik effekt på stress och därmed på stresshormonet kortisol.

Traditionella Ayurvediska användningsområden för Ashwagandha är: trötthet, fysisk och mental svaghet, oro, hormonell obalans, dåligt minne, bristande sexuell lust och fertilitet samt övervikt. Indikationsområden som vi idag vet förvärras av stress och förhöjd kortisolnivå.

Namnet Ashwagandha betyder i Sanskrit, luktar som en häst, vilket härstammar dels från att det vid skörden finns en svag lukt av häst. Men framförallt skall det tolkas som att – Ashwagandha gör dig stark som en häst – både mentalt och fysiskt. En äkta ”Rasayan”.

Traditionellt intas Ashwagandha i form av ett pulver som blandas ut med mjölk och honung. Normal dos är ca 6 gram per dag vilket motsvarar 600 mg extrakt av KSM66.

De av EFSA registrerade hälsopåståendena är: KSM66, fullspektrumextrakt av Ashwagandha (Withania somnifera) bidrar till ökad stresstålighet, fysisk och mental kapacitet, känslomässig balans, lättare insomning, avslappning, återhämtning och ork. Dessutom stödjer Ashwagandha mannens sexuella funktion och kvinnans reproduktiva organ samt bidrar till energi, uthållighet och ökad muskelmassa vid träning.Relaterade artiklar

KSM66, Världens bästa Ashwagandha Post Image

KSM66, Världens bästa Ashwagandha

KSM66 är den enda Ashwagandha-produkt i världen som produceras med 100% kontroll från frö till färdigt extrakt. Råvaran till KSM66...

Läs mer

KSM66 tar ett socialt ansvar Post Image

KSM66 tar ett socialt ansvar

Förutom att driva ett effektivt, ekologiskt jordbruk har Ixoreal engagerat sig socialt i den region där jordbruken finns – Rajastan....

Läs mer

berättat av Chris Kilham - the Medicine Hunter.